Johan Cruyff Foundation

Ieder kind verdient een gezonde toekomst. De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging. Juíst kinderen voor wie deze beweging wellicht niet vanzelfsprekend is. Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt ze fitter, het leert ze met elkaar om te gaan en helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling. We doen dit met projecten zoals Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Het is namelijk overal ter wereld noodzakelijk om kinderen gezond te houden en om ze samen te laten leven in deze vaak complexe maatschappij.

Wij willen kinderen:

  • Gezonder maken
  • Ondersteunen in hun ontwikkeling
  • Meer zelfvertrouwen geven
  • Allemaal mee laten doen

Met uw donatie helpt u direct mee om kinderen vooruit te brengen door beweging.

Bezoek de website

Johan Cruyff Foundation
KNGF

KNGF Geleidehonden

KNGF Geleidehonden is een missie gedreven organisatie met als doel mensen met een beperking te ondersteunen met een professioneel getrainde hond. Deze bijzondere, hoogopgeleide honden bieden praktische assistentie bij talloze zaken die de baas zelf niet (meer) kan. In onze ogen bestaat er geen betere en efficiëntere manier van helpen dan mensen met een beperking een goede hond te geven waardoor zij zelfstandig, zonder hulp van anderen, kunnen functioneren. Dankzij onze honden herkrijgen zij de regie over hun eigen leven.

Onze missie
De professioneel opgeleide hond is een combinatie van warmte en wetenschap. De hond doorloopt een hoogwaardige training op ‘academisch niveau’ waardoor hij zijn baas optimaal kan assisteren. Daarnaast is hij ook een trouwe kameraad die vriendschap, steun en liefde geeft, eenzaamheid bestrijdt en op ieder gewenst moment bereid is zijn baas te helpen. Hij biedt mobiliteit, zelfvertrouwen, sociale en arbeidsintegratie en een aantoonbare afname van de behoefte aan professionele of mantelzorg. Het bieden van verbetering van kwaliteit van leven aan mensen met een beperking en de mogelijkheid te participeren in de samenleving door middel van een goed opgeleide hond, dát is de missie van KNGF Geleidehonden.

Bezoek de website

Nederlandse Brandwonden Stichting

Wat doet de Nederlandse Brandwonden Stichting?

Onze missie is brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum te beperken.

Brandwonden zijn de meest ernstige verwondingen die er bestaan. Iemand die brandwonden oploopt ligt weken, soms maanden in het ziekenhuis en ondergaat talloze operaties. Het herstel van brandwonden is pijnlijk. Wij ondersteunen mensen met brandwonden bij het oppakken van hun leven. Verder financieren wij onderzoek, scholen artsen en verplegend personeel en zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen. Wij ontvangen geen subsidie en zijn afhankelijk van giften en donaties.

Bezoek de website

Brandwonden stichting